júl
6

 


Az interneten mászkálva sok érdekes és hasznos dolgot találhatunk fogyókúra, és mozgás ügyben. Rengeteg a cikk, és az írás... ezekből válasszon mindenki a maga kedvére! 

Már készülőben van a nagy motiváció-kérdőívünk, amivel segítséget kaphatsz, hogy a beállítottságodnak, kitartásodnak legmegfelelőbb mozgásformát, és fogyókúrát tudd választani!

Hogy ne maradj le róla, iratkozz fel az RSS csatornánkra!

Hiszen tudod... Egy jól feltett kérdés többet ér, mint maga a válasz! Mert tükröt tart eléd, és napvilágra kerülnek a benned rejlő vágyak.

És ha már egyszer benned van a térkép a sikeredhez vezető ösvényről, miért ne keresnénk meg
 


NA DE VISSZA A PROGRAMOKHOZ!!! 

Fontos a minél több visszajelzés. hogy ki tudd tűzni a célodat, hogy figyelemmel kövesd a haladásod, és hogy társat találj a nehéz küzdelemben! Alap esetben - "offline" - ezeket nem olyan könnyű megvalósítani. Hiszen nem biztos, hogy van valaki a közeledben, aki pont annyit akar leadni, mint Te, és elég macerás kidolgozni egy módszert, ahogy a változásokat követed.

És még ha írogatod is kisfüzetbe, hogy épp mennyi a súlyod, biztos nem fogsz időt szánni arra, hogy grafikonokat rajzolj belőle, és %-okat számíts. 

Erre jók a netes szolgáltatások! 

Íme az én top 5-ös skálám! Kiegészítéseket szeretettel várom kommentként... ;)

A linkekre kattintva mindig az adott oldal megelelő részére (pl a fogyinaplókhoz) jutsz!

 


1. FÓRUMOK. Hú de alap. De mindenképpen ajánlom, nem csak olvasgatásra-nézelődésre, hanem aktivitásra is! Ha úgy döntesz, nekiállsz valamilyen programnak (fogyi, mozgás), indíts bátran egy új topicot, esetleg csatlakozz egy már működő közösséghez!

Fogyókúra Alatt társkereső fórum

KönnyenFogyok.hu

NőiPortál.hu

Csodanő Társalgó

WellnessCafe.hu

HáziPatika.com

Femina.hu

 


2. Kalkulátorok: a választék hatalmas, főleg az előkészületi-tervezési szakaszban jöhet jól: kiszámolni, hogy mennyi a BMI-d, vagyis a testtömeg-indexed, kiszámolni az ideális súlyod.... Ezen kívül köevtheted, hogy amit eszel, mennyi kalóriát tartalmaz, és hogy ebből mennyit használsz fel! 

WellnessCafe.hu
teljes állapotfelmérés, energialeadás, kalória, bioritmus, BMI

HáziPatika.com
felsorolhatatlanul sok... :) pl: Koleszterin-rizikókalkulátor, Vitaminszükséglet, Derék / csípő kalkulátor, Kalória Leadási Kalkulátor, Ideális testsúly....

NőkLapjaCafe.hu
 

 


3. Programok: a neten elég sokféle kidolgozott programot találsz! A fő jellemzőjük, hogy egy-egy diétához kapcsolódnak, minden nap megkapod a recepteket, adott esetben bevásárlólistát, és a teendőidet. Legtöbbször lehetőséged van a többi résztvevővel is megbeszélni az eredményeket! 
Szóval jó dolog :) 

Femina.hu
7 féle fogyókúrás, illetve megszépítő program!

Biosef.hu
Rég nem indult új, de reméljük fog. Mindenesetre a teljes korábbi program fent van, érdekes lehet! 

Mindmegette.hu
90 napos fogyi program, sok résztvevővel! 
 

 


4. Fogyi naplók: két szempontból is nagyon hasznos, és praktikus. Egyrészt nagyon inspiráló, és lelkesítő lehet mások fogyiblogját, sikertörténetét olvasni. Másrészt nagyno jó, ha kiadhatod magadból az érzéseid, gondolataid,illetve itt is követheted az eredményeid. Ráadásul ha olvassák is, amit írsz, az plusz felelősség - és plusz öröm!

Blogok: 
Blog.hu
CsaládNet.hu
Fogyókúra Alatt
Házipatika.com
Könnyenfogyok.hu

Általad vezethező fogyinaplók, mérlegeléssel!

WellnessCafe.hu
HáziPatika.com
 

 


5. Szakértői tanácsok: Ha bármilyen kérdésed van, vagy megakadtál, nyugodtan fordulj a neten lérhető ingyenes szakértői tanácsadókhoz! 

Bizony az mostanában nagy előny, mivel amihez korábban csak pénzért juthattál hozzá, de mindenképpen bonyolultabban, most teljesen anonim módon, és teljesen ingyen van rá lehetőséged! 

Hidd el, egy jó szakértőnek annál nagyobb a sikere és öröme, minél több kérdés érkezik. Szóval ha szégyenlős lennél, gondolj arra bátran, hogy most épp növeled a szakértő önbizamát! :D


CsaládiNet.hu
Itt nem is olyan rég óta én is szakértek. Egészség - otthontorna szakértő - Schillinger Zsú:). 

Webstar
ingyenes, online személyi edző, táplálkozási, életvezetési tanácsok Laurától!

Nők Lapja Cafe
Talán a legtöbb szakértőt felsorakoztató portál

 


Remélem tudtam segíteni! 
 

És hogy ki a szakértő a fitnesz videók ügyében? 

***
A Csodanő online Fitneszterem!

www.csodano.hu

***

Nézz el hozzánk..! ;)

Ajándék e-book:
"A 10 legnagyobb hiba, amit az otthoni tornázás során elkövetünk."

és 3 INGYENES ftnesz videó! 


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csodano.blog.hu/api/trackback/id/tr771229613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dundolka 2010.02.04. 09:03:12

Én nagoyn nagy hasznát láttam, talán más is tudja használni.
www.kcal.hu/kcal.php

dundolka 2010.02.04. 09:09:58

Fórumhoz csak annyit érdemes megnézni milyen a hangulata az adott fórumnak. 130 KG val kezdtem és hogy segitséget kapjak én is kerestem olyan fórumot ahol 100 kg felettiek beszélgettek, kötetlen családias hangnem, de a fogyásról csak annyi szó volt hogy kinek miért NEM megy.Inkább érdemes hanyagolni, egy idő múlva visszatértem én 30kg val kevesebb voltam már, a többieknél még minidg a kápi leves a téma.Hogy mozogni kéne vagy rendesen enni, fel se merült. Mikor eg cukorbeteg hölgy leirta hogy ketogén diétát akar tartani(50 -es BMI VEL), voltam oly kegyetlen és felhivtam a figyelmét ne akarjon kórházba kerülni. Nos erre besértődött, majd segitséget kért, itam hogy neki profi segitség kell. Cukros, tehát orvos és dietetikus kell mellé aki tudja a szakmát és rá szabott segitséget ad. No akkor megint én lettem a szivetelen és hogy nem akarok neki skegiteni.
Nézzük meg hogva megyünk, egy jó team visz segit ha csüggedünk támogat, ha mások vannak lenn mi segitünk.:)
süti beállítások módosítása