jan
13

1. Kérlek mesélj magadról néhány szóban! Milyen élethelyzetből vágtál bele a fogyókúrába?

  • Hány éves vagy? Hány gyereked van?
  • Miért híztál meg? Voltál már nehezebb is, esetleg régóta fogyókúrázol? Hány kiló voltál amikor fogyni kezdtél?
  • Mi volt az az ok, amiért belekezdtél a fogyókúrába? Hány kilótól szeretnél véglegesen megszabadulni, hosszú távon?
  • Hogy áll ehhez a környezeted?
  • Kérlek mesélj el mindent, ami fontos ahhoz, hogy teljes képet kapjunk Rólad!

2. Milyen táplálkozási módszer(eke)t választottál? Milyen mozgásformát választottál a fogyókúrádhoz? Mik azok az apró változtatások, amit "életmódváltás" címén be szeretnél iktatni az életedbe?

  • Miket próbáltál ki eddig? Milyen tapasztalataid vannak?
  • Hogyan kerested, és találtad meg a kiválasztott módszert?
  • Miért gondolod, hogy passzol hozzád, és sikeresen végig tudod csinálni?

3. Mi a fő célod, és a motivációd? Ezt milyen módszerrel támogatod?

  • Ehhez a kérdéshez ezt a régebbi blogbejegyzést ajánlanám! Olvasd el, és válaszolj ez alapján! 
  • Mi az az állapot amit el szeretnél érni?
  • Milyen minőségi változást szeretnél elérni az életedben?
  • Csináltál magadnak valamilyen segítséget, tervet, táblázatot?
  • Milyen szerepet játszanak a fogyókúrádban a körülötted állók (barát, férj, család, barátnők, gyerekek...)?

A bejegyzés trackback címe:

https://csodano.blog.hu/api/trackback/id/tr581668391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plavka http://www.angoltanitas-forditas.hu · http://egjenazsir.blogspot.com 2010.01.18. 10:08:44

1. 35 éves vagyok, és 3 éves gyermekem van.

Azért lettem kövér, mert terhesség alatt nem vigyáztam arra, hogy mennyit eszem. Utána ugyan egy picit fogytam, de az utóbbi másfél évben csak egyre hízom. 76kg-nál kezdtem a hízást és már ez is sok a 160cm magasságomhoz. A rekord súlyom 96.4 kg volt 2010 január 1-én, azóta ment le 3 kg, tegnapelőtt 93.4 voltam. Tudom,kicsit túl sokat fogytam 2 hét alatt, de állítólag ha az ember (lánya) nagyon kövér, akkor az elején gyorsabban mennek le a kilók.
Hosszú távon 36 kg leadása a cél, ez azt hiszem elég hosszú ideig tart majd. Az álomsúlyom az 50kg, azt akkor célzom meg, ha a 60kg-val nem leszek boldog.

A fogyózást (inkább életmódváltást szeretnék hosszú távon) azért kezdtem el, mert már rosszul éreztem magam a nagy súlyfeleslegtől, mind lelkileg, mind pedig fizikailag. Kisfiam a tavasszal biciklizni tanul, szükségem lesz a gyorsaságra, hogy utolérjem. A munkahelyemen sem nézhetek ki úgy, mint egy mangalica, a végén még ezért rúgnak ki... A diákok meg majd úgy emlegetnek egymást között, hogy "kövér disznó" Ez a legrosszabb álmaimban se forduljon elő!

Szerencsére a szüleim nagyon bátorítóak, ők hisznek bennem. A férjem nem annyira,talán azért is,mert ő már túl sokszor látta, hogy ezen a téren kudarcot vallok. Egyébként is,ő (is) szereti a jó zsíros dolgokat, a körömpörköltet, az édességeket, és a kedvemért sem hajlandó ezekről lemondani. Pedig a túlsúlytól neki már a vérnyomása is magas, mégsem tesz semmit hogy megelőzze az esetleges nagyobb bajt.

Még egyenlőre itthon vagyok a kisfiammal, a GYES utáni szabadságomat töltöm, úgyhogy nemsokára itt az oviba szoktatás időszaka. A foglalkozásom tanár, angol szaknyelvet tanítok egy egyetemen, mellesleg fordító és tolmács is vagyok. Egyébként a mozgást szeretem, már most jobban esik, hogy lement rólam 3 kg. Olvasni, internetezni és szórakozni is szeretek. Ez utóbbi ritkán fordul elő.

A mozgásformám még mindig a kisfiam utáni rohangálásból áll (kint az udvaron ezt élvezem a legjobban). Előfizettem az csodanő- aerobic órákra,ezeket minden másnap csinálom, esetleg még az interneten talált köredzéseket végzek.

Nagyon remélem, hogy nyárra már sokkal jobban fogok kinézni (mondjuk örülnék ha elérném a 76kg-t ) Tudom, hogy ezzel a súllyal még nem viselhetek majd bikinit, de lényeges fittebb lennék mint most. Egyébként szeretnék bikinit hordani nyáron a strandon, szeretnék egy izmos, formás testalkatot, ami után megfordulnak a férfiak, a férjemnek is jobban tetszem majd, bár így is szeret.

Mivel régebben Norbi életmód tanácsait követtem, először azt hittem, hogy most is működni fog. Sajnos tévedtem, (talán a szülés után kialakult pajzsmirigy alulműködésem miatt) úgyhogy ki kellett egészítenem a kcal számolgatással, amit mindenáron el akartam kerülni, mert úgy gondoltam, hogy nagyon lélekölő.

Márpedig a norbizás mellett valamilyen képet kellett kapnom, hogy hány kalóriát viszek be és égetek el naponta.
Szerencsére egy amerikai internetes segítségével ezt megtehetem különösebb fáradtság, soha véget nem érő számolások nélkül. Fordítóként külön örülök ennek az oldalnak, mert ha nem tudom a megevett étel nevét, utánanézhetek, így gyarapíthatom az angol tudásomat legalábbis az ételek terén.

Ugyanezen a oldalon több paramétert is nyomon lehet követni, be lehet írni, mi a célod, tehát a haladás követésében is segít.

A mozgást a legnehezebb beiktatni a mindennapjaimba, de ha megoldom, hogy ez könnyedén sikerüljön, akkor egészen élhető életmódot alakítok ki magamnak.

dundolka 2010.01.18. 18:42:41

@Plavka: Szia, beirhatnád az oldalt, sőt jó lenne ha valakinek van használható tippje leirhatná.Zsu, mit gondolsz erről?
Sok sikert!

warnew · http://tancoskert.brow.hu 2010.01.21. 18:56:14

Nemsokára lesz magyar oldal is erre a feladatra - kalóriaszámolás, étrend, stb. - , éppen meghívásos tesztüzem zajlik, ha valakit nem zavar, hogy nem tökéletes a rendszer, az jöhet :)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2010.01.21. 19:37:22

plavka, a célkitűzésed, és a motivációd is remek, de tényleg. Hát igen, A gyerekek őszinték, és néha egy kicsit kegyetlenek, de benned szerencsére van annyi igényesség, hogy önmagadban keresd a megoldást! :)

Kérdezhetek valamit? Te látod magad 50-60 kilósan? El tudod képzelni, milyen lesz mozogni vékonyan, milyen egyéb vonzatai lesznek?

Mertvalahogy nekem mindig ez volt a legnagyobb problémám. Én 67 kilósan látom magam, pedig vékonyabban sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. Mégis akkor az volt az érzésem, hogy "vékonyabb vagyok, mint önmagam"...

Többieket is kérdezem: volt már ilyen érzésetek?

Örülök, hogy velünk tornázol, ehhez továbbra is sok-sok sikert kívánok!

Sikerült amúgy ezt a napi 40-50 percet beilleszteni az életedbe? Használ? Érzed a különbséget, a változásokat?

U.i.: ja hogy egyetem. Akkor azért annyira már nemkegyetlenek, kivéve a gyermekibb lelkűek... :D

Melyik egyetem? Ha nem vagyok indiszkrét... :)

Plavka http://www.angoltanitas-forditas.hu · http://egjenazsir.blogspot.com 2010.01.28. 00:37:55

@Zsú - Csodanő: A PTE-n tanítom az orvostanhallgatókat angolra.

A "vékonyabb.mint önmagam" érzést nem ismerem, viszont látom magam 60 kilósan, igaz "segítséggel", mert elővettem a régi képeimet.nekem inkább az a problémám, hogy soványabbnak gondolom magam, mint amilyen vagyok.

A mozgás nagyon nyögve nyelősen megy, pontosabban az elkezdése megy nehezen. Ha egyszer rászántam magam, akkor az első percek után könnyű. és jól is esik, így nem tudom, hogy mit majrézok valahányszor hozzákészülök.

Amúgy újra felelvenítettem a blogomat, a különböző paramétereimet odaírtam.

Blog címe: egjenazsir.blogspot.com

Plavka http://www.angoltanitas-forditas.hu · http://egjenazsir.blogspot.com 2010.01.30. 23:45:46

@warnew: Elárulnád az oldal nevét? Néha elegem tud lenni a mértékegység átváltásokból

warnew · http://tancoskert.brow.hu 2010.01.31. 20:21:37

@Plavka: jelenleg meg csak meghivasos az oldal, ezert a cime/neve nem sokat segit. elvileg itt indan irok maganban, leirok par reszletet.

akit meg erdekel szoljon nyugodtan, csak azert meghivasos, hogy mindenki tudja mire szamithat, mit varjon.
süti beállítások módosítása