jún
14

 

Tudod mi a kisgyerekek leggyakoribb kérdése.... 

 

MIÉRT? 

 

Hát tanuljunk a gyerekeinktől, mert ez egy jó kérdés,és valóban MINDIG fel kell tenni! Néha ez az egyetlen szó olyan változásokat hozhat az életünkbe, hogy hihetetlen. 

Próbáld ki egyszer, hogy tartasz egy "gyereknapot" ebből a szempontból. Keresd mindennek az okát! Kérdezd meg mindenről, hgoy miért! Persze ne másoktól, és pláne ne a munkahelyeden, hacsak nem szeretnél "elbeszélgetést"... 

De merd feltenni magadnak a kérdést! Nem könnyű, mert ki fog derülni közben, mennyi mindent nem tudsz, vagy mennyi mindent nem tudatosítottál eddig... 

Ha kinézel az ablakon, és megállapítod, hogy esik az eső, az egy dolog. Gyakran megesik. De kérdezd meg miért, és ne hagyd abba! Kíváncsi vagyok, hova fogsz kilyukadni... :) esik, mert hideg van, és felhők vannak... jó de miért? mert... És vezesd végig a gondolatot addig, amíg tudsz válaszolni. De vigyázz, mert én teljesen rászoktam... ;) Segít megélni minden pillanatot a maga teljes valójában! 

Vagy tedd meg ugyanezt, amikor azt gondolod: "Szeretlek drágám!"... Ez is érdekes. Bár lehet, hogy azért EZT már meg tudod válaszolni lendületből!

A miértekre majd később egy másik témakörnél még visszatérek, mert legalább oldalakat lehetne még róla írni... 

De lássuk, hogy MIÉRT jó neked ez, ha mozognál, vagy fogyiznál?! 

Kérdezd meg! Miért mozognék? Mi a vágyam a jövőre nézve? Mi a problémám a jelentlegi helyzettel? És keresd meg a VALÓDI okot! A valódi ok természetesen nem az, hogy le szeretnél adni 5 kilót. Ez a célkitűzés. ACÉLkitűzés. :) 

A valódi ok mindig egy vágyott érzés, vagy egy érzés elkerülése... 

Szeretnél dicséretet kapni a férjedtől? Elismerésre vágysz? 

Vagy szeretnéd, ha a barátnőid irigykednének? Esetleg az ő elismerésük, ami hajt? 

Vagy szeretnéd kihúzni magad, és azt mondani a nagyvilágnak, hogy IGEN, megcsináltam? A teljesítmény motivál?

Vagy elkerülnéd a szégyent, amikor a strandon leveszed a fürdőruhát? 

Esetleg a hiúság az, ami küld előre? Ez se baj, csak légy őszinte! ;)

... 

Ezek mind-mind külön motivációk, külön utak. Fontos, hogy tisztában legyél vele, hogy Neked valójában mi a vágyad, mert ez lesz a motivációd fő alapja. És bár nem vagyok építész, de úgy hallottam, az alapok fontosak, ha falakat is akarunk húzni... :) 

Tehát ha változni szeretnél (márpedig azt szeretnél, nem?) akkor először meg kell keresned ezt az alapot. Hogy utána szívvel - lélekkel, teljes gőzzel mehess, és ne kelljen azon aggódnod, hogy összedől-e az alap, nem lesz-e túl gyenge!

Megírod? Az én motivációm mindenképpen a teljesítmény. Hogy azt tudjam mondani, hogy igen, megcsináltam, nem adtam fel. Másodlagosan talán a csodálat iránti vágy... Igen az is van bennem talán. 

És NEKED? Persze ha gondolod, írd csak magadnak is egy papírra! De ha megosztod velünk, még jobb, hiszen ki tudja, mikor találsz valakire, aki megérti a motivációidat, megérti a céljaidat... :)

 

Legközelebb az ÉLETMÓDVÁLTÁSRÓL lesz szó... mit is jelent ez, "életMÓDot VÁLTAN"? Hiszen nagyon népszerű, nagyon divatos dolog.  kik hogyan értelmezik? És melyik a jó? 

Utána pedig a negatív motivációk veszélyeiről. Csak hogy várd... :))) 

Én várom! 

Legyen szép a mai napod is!!! 

Zsú - Csodanő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csodano.blog.hu/api/trackback/id/tr801183841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

satine 2009.09.21. 14:53:55

én azért szeretném, mert látni akarom az arcokon, hogy igen..képes volt rá...és vhauuuu de szép... tudom hogy itt önelfogadási problémák is vannak...dehát ez az igazi ok.. szép akarok lenni :P
süti beállítások módosítása