feb
21

FIKTÍV RECEPT! Minden hasonlóság valódi fogyókúrás tanácsokkal kizárólag a véletlen műve.

"Reggeli: (drága, speciális, fogyókúrás, tudod-mire-gondolok-márkájú) pirítós avokádókrémmel.

Ebéd: 20dkg garnélarák XY szósszal, és 1 szelet (ugyanolyan) kenyérrel

Vacsora: 30 dkg mozarella sajt 15 dkg paradicsommal, és bazsalikommal."

 

SOS, LEHÚZÁS!

 

Amikor fogyókúrázni kezdtem, rendszeresen megesett, hogy egy ígéretesnek tűnő módszerhez, vagy étrendhez azért lettem hűtlen, és azért buktam bele, mert odabökött nekem egy olyat, hogy a mai ebédem garnélarák lesz, vagy valami hasonló drágaság.

Csókolom, kéremszépen, az a nagy harci helyzet, hogy GYEDből élő kismamaként én nem engedhetem meg magamnak, hogy napi több ezer forintból készítsem el a saját finomságaimat, miközben még a kis családomat is el kell látnom normális ételekkel! Ha meg módosítok az étrenden, akkor már szégyelljem magam, mert az a Gizi-update? /Bocs a példáért, ez nem csak rá vonatkozik, de ő harcol a módosítások ellen a leghangosabban./

A fésűkagyló, a kaviár, és a garnélarák biztosan remek fehérjeforrás, ezt én tökéletesen elfogadom. De drága. Nagyon. 

És akkor arról még nem is beszéltem, amikor egy szokásos termékre rányomnak egy nevet, és egy számot, és máris 2-3x annyi pénzt kérnek el érte, pedig nem sokkal tud többet, mint márkátlan társai. 

Miért nekem kéne eltartanom azokat, akik a fogyózókból akarnak meggazdagodni? 

Kösz, én inkább másra költöm a pénzt, mert igenis vannak olcsó fogyókúrás ételek is! 

Persze ezt a nagymesterek igyekeznek mélységesen titkolni. De a fogyás nem csak a gazdagok saját előjoga! Egyszerű, olcsó hozzávalókból is lehet isteni, ízletes, és nem mellesleg kalóriaszegény ételeket készíteni! 

Miért ne csinálhatnál három fogyis puding árából magadnak olyan tortát, ami 

  • egy hétig is kitart
  • a családod is imádja (oké, akkor nem tart ki egy hétig, de legalább nem kellett külön főznöd)
  • sokkal finomabb, és nincs tele műanyagokkal
  • és mint említettem, éppen ugyanannyiba kerül. 

És ez csak egy példa volt a sok közül. Rengetegen vannak. Főételek, desszertek, levesek, finomak, táplálóak, és csak némi kreativitás, és bónuszházi praktika kell az elkészítésükhöz.

Én rá voltam kényszerítve, hogy ilyeneket találjak ki, és egy idő után szó szerint fillérekből össze tudtam állítani magamnak egy heti étrendet!

Eszemben sincs megtartani magamnak ezeketa recepteket. Ha téged is érdekel, figyeld az "Olcsó és fogyaszt" kezdetű blogbejegyzéseket! 

Biztos vagyok benne, hogy neked is van egy-két ügyes házi recepted.

Oszd meg, és uralkodj! Küldd be most, hogy megjelenhessen itt a Csodanő motivációs blogon! 

A receptet (akár képekkel, vagy anélkül) az info@csodano.hu címre várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://csodano.blog.hu/api/trackback/id/tr501719310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FredYoong · http://fredyoong.wordpress.com/ 2010.02.23. 14:24:11

Teljesen egyetértek a puccos hozzávalókkal kapcsolatban!

dundolka 2010.02.24. 07:48:27

Mindig remek dolgokat írsz:) Ez is telitalálat.Nálam a peckó liszt is kiverte a biztositékot. Két fiam van, nagoyk férfi méretűek férfi étvággyal.De a fogyásom közben elsődleges volt hogy ne költsek többet a saját étkezésemre mint tenném egyébként. A másik, szempont itthon kapható alapanyagok mert kevesebb bennük a kemikália nem utazták átt a világot.Mindenből lehet enni amit az ember fris alapanyagból maga készit. Nálam a zöldségkrémleves a nyerő, fél kiló zöldség 1,5-2l viz zöldségmix( vegeta) turmix kanál:).Készülhet brokkoli karfiol zöldborsó fehérrépa sütőtök zeller spenót, saláta:)ezeket rendszeresen csinálom.Minden főzelkféle megfelel az egészséges étkezés kritériumainak ha liszt nélkül készül , ugyanez igaz a levesekre.Hús, amin nincs látható zsiradék ehető. Csibe bőre nélkül főzve pörköltnek, ha nincs rajt panir vagy bunda akkor olajon is süthető hisz nem veszi fel a zsiradékot.Sertés, marha szintén ez érvényes rá.

dundolka 2010.02.24. 07:51:58

jA A LEVESBŐL NEM KELL KIHAGYNI A2-3 DL TEJFÖLT IGY IS 40-60 KCAL/DL AZ ENERGIA ÉRTÉKE, TELIT VITAMINNAL ROSTAL:)
süti beállítások módosítása