feb
23

„Egy probléma nem oldható meg ugyanolyan gondolkodásmóddal, mint amilyenben az adott probléma keletkezett. ”

/Albert Einstein/ 

Azt hiszem, ez a mondat tökéletesen illik minden életmódváltásról szóló gondolatsor lábjegyzetébe. Sőt meg merném kockáztatni, hogy kell is oda! Kötelező!

Einstein sejtett valamit az Életről. Nem volt egy buta ember az biztos. Bár azt hiszem, nagyon meglepődne, hogy a mondatát fogyni vágyó nők számára mutatom példaként... :)

A fizikára, vagy a matekra nézve teljesen tiszta, és egyértelmű. Ha nem értesz valamit, és századszorra is ugyanazzal a gondolatmenettel próbálod megoldani, sose fog sikerülni!

Ne hidd, hogy egysíkú vagyok, csak mert mindent a fogyókúrára értelmezek, de ezt is kiforgatom a négy sarkából és ráerőltetem igyekszem felhasználni, hogy mondhassak valami hasznosat. :))) 

Sok mindent jelent ez a mondat. Hogy egy kapcsolatban a legnagyobb problémát néha épp az jelenti, hogy ugyanannak a vitának mindig ugyanabból a szempontból vágunk neki. És ami egyszer nem működött, sokadszorra is ugyanolyan rosszul fog elsülni.

Na de ez nem az a blog, ahol a bölcs mondásokat a párkapcsolatra értelmezzük. Ez az a blog, ahol még a fizikából is fogyás lesz.

Albert bácsi azt mondja:

Ha jelenleg nem vagy elégedett a külsőddel, és változtatni akarsz, először a gondolatatidon változtass! De hogyan? 

Nézd. Van valami, ami ide vezetett. Számított, hogy hogy tekintesz a testedre, hogy mi az, ami neked igazán fontos, és hogy hogyan gondolkozol az egészségről és a szépségről.

Ha ezek a gondolataid összhangban lennének a valódi vágyaiddal, most elégedett lennél önmagaddal. Lehet, hogy vékony és csinos lennél, de az is lehet, hogy pontosan úgy néznél ki, mint most. De elégedett lennél.

Ha nem vagy elégedett magaddal, akkor az azt jelenti, hogy nincs összhang.

Julis 36 éves, kismama, 87 kiló a súlya a második kisbabája megszületése után 2 évvel, és egész egyszerűen nem tud lefogyni. Szeretne szép, csinos, és vonzó nő lenni, de a fogyás sehogy nem megy neki, ezért napról napra jobban kétségbe esik.

A) A vágyaid nem is a tieid, és te nem is akarsz lefogyni. Ha ez igaz, nyugodtan engedd el a címlapok elvárásait, és élvezd a tested olyannak, amilyen!

Ahogy Julis jobban elgondolkozott, rájött: igazából most, hogy van két kisgyereke, ő így érzi jól magát. Rendben nem éppen egy címlaplány alkat, de a két kicsi miatt akkor érzi magát lelkileg puhának, anyásnak, és kellemesnek, ha kívül is meglátszik ez. Tulajdonképpen a túlsúlya boldogsággal és elégedettséggel tölti el. Ugyan hihetetlen, de mindenképpen igaz! A legnehezebb ezt mások felé elmondani. De mivel biztos, hogy ezt érzi, nincs értelme letagadnia, hogy ő így boldog!

Julis másnaptól kezdve egyszerűen kivirult. Elkezdett csinos, nagyméretű ruhákat hordani a szűk göncei helyett, sminkelte magát, magas sarkút vett fel minden nap, és szinte állandóan mosolygott.

A férje pedig újra szexinek, és kívánatosnak látta, mert az ő felesége már nem egy hisztis szenvedő, szürke, kövér nő, hanem egy gyönyörű, gömbölyű, formás, és ragyogó asszony.

Honnan ismerheted fel?
Ha a kövérségre gondolsz, pozitív érzések öntenek el.

B) szenvedésre vagy beprogramozva, és igazából nem is akarsz lefogyni. Lehet, hogy ezzel bünteted magad. Lehet, hogy úgy érzed, nem érdemled meg. Mindenesetre meg kell keresned a lelki gátakat, és szépen sorban le kell őket rombolni.

Julis elgondolkozott, hogy mi is lehet az ő gátja. Mit érez, ha a vékony önmagára gondol. Leült egy fotelba, amikor a kicsik aludtak, lehunyta a szemét, és elképzelte magát 55 kilósan. 

Összeszorult a szíve attól, amit a gondolataiban látott.

Úgy nézet ki, mint valami szupersztár. Az utcán sétálva a férfiak mind megbámulták, és ő nyíltan flörtölgetett - miközben a két kisfia a két oldalán ment! Képzeletében nem figyelt rájuk, és önző módon csak saját magával törődött. 

"Szóval ezért félek én a fogyástól!- gondolta. - Igazából arról van szó, hogy önző dolognak érezte, hogy jól nézzek ki, miközben az anyaságra kellene koncentrálnom. Valószínűleg ez az egy érzelem volt az, ami a nehéz napokon mindig megakadályozott a kitartásban."

Ezért ott azonnal összeszedte, hogy kik azok, akik ezt a gondolatot elültették a fejében, és hogy mit mondhattak. Arra jutott, hogy az édesanyja, a barátnők, a férje volt, persze csupa jó szándékú, kedves kijelentéssel.

A fő érv ez volt mindenkitől: "Most a gyerek az első." 

Amikor megvolt a lista írt egy körlevelet, amiben megindokolta, hogy miért nincs igazuk, és miért NEM minősül önzsének, ha egy kismama fogyókúrázik. 

A levelet papírra vetette, berakta egy borítékba, és elégette/kidobta a szemétbe/eltette valahova. 

És amikor legközelebb megakadt volna a fogyókúrájában, rögtön eszébe jutottak a saját szavai, a saját érvei, amiket ezen a délutánon papírra vetett.

Hamarosan elérte a célját, és teljesen elégedett lett önmagával.

 

Honnan ismerheted fel?
Ha a vékonyságra gondolsz, negatív érzések kerítenek a hatalmukba.

Nem biztos, hogy mindig ugyanolyan vagy, mint mindenki más. Nem biztos, hogy kell fogynod, és nem biztos, hgoy tudsz fogyni. A lényeg, hogy meglegyen az összhang. Ha ez megvan, a külvilág szépnek és boldognak fog látni, mindegy, hogy éppen hány kiló vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://csodano.blog.hu/api/trackback/id/tr1001779494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manóka1 · http://www.personaltraining.hu/ 2011.05.12. 09:38:33

Persze egy anyukának sem kell rosszul kinéznie és ami még fontosabb, miért kéne rosszul éreznie magát a bőrében. És ez nem önzőség. Viszont a kismamák fogyókúrázásának negatív következményei is lehetnek. Itt www.personaltraining.hu/index.php/taplalkozas-egeszseg/orvos-tesztek-kezeles/2122-anyasag-es-karcsusag
lehet olvasni arról, milyen veszélyes lehet a hirtelen fogyás a kismamáknál.
süti beállítások módosítása