jún
20

A sztori eléggé alap. Szülés után fent maradt nagyjából 10-15 kiló. Sok mindennel próbálkoztam...

Eredetileg a célom nem volt túl jó: ugyanis a férjem szó szerint elvárta, hogy lefogyjak. Külső motiváció a belső motiváció helyett... Tehát nagyon sokat kínlódtam, sokszor abbahagytam, újrakezdtem, még a mozgás csakcsak, de a fogyókúra egyáltalán nem ment.

Próbáltam úszni, futni (nem volt jó, mert ki kellett mozdulni, és találni valakit, aki a fiammal van), simán egyedül tornázni (felüléseket a híradó alatt. Például. Semmit nem használt!!!), DVDre tornázni (egész sokáig bírtam, nem is volt rossz, csak nagyon unalmas. És hiányoltam a sima egyszerű alakformáló órákat. Nekem nem kellett volna kickbox, meg tánci, meg hastánc, meg egyéb cifrázások...), és most online fitneszterembe járok. Eddig a legjobb. :) Alap órák vannak, semmi csicsa, otthon vagyok, és még változatos is.  

Természetesen a Csodanő portálon... ;) 

Szóval szerintem a legnagyobb bajom a motivációmmal volt. Hogy nem magamban találtam/kerestem meg az okot, amiért érdemes küzdeni, hanem csináltam, mert a férjem azt akarta.

És hogy hogy sikerült? (és nyiván ez a LÉNYEG, úgyhogy erről is lesz szó bőven a blogomban). November-december környékén bekövetkezett egy szemléletmódváltás az életemben. Ennek semmi köze nem volt a fogyókúrához, ennek a vállalkozáshoz volt csak köze! Megismerkedtem módszerekkel, megtanítottak, hogy hogy kell kitartani, küzdeni. Önmenedzsment  trükköket ismertem meg, megtanultam, hgoyan szeressek meg dolgokat, amikkel szemben addig nagyon negatív voltam. Munka, feladatok, küzdelem, vita, betegség, KÖVÉRSÉG,  kötelesség, szakítás,  VÁLSÁG... És még sorolhatnánk. Mennyi negatívum, és mind egy-egy lehetőség az életnkben! És igenis meg lehet tanulni szeretni, és örülni ezeknek!

Majd ezeket - szinte észre se vettem - elkezdtem alkalmazni a fogyással, mozgással kapcsolatban is. Elképesztő sikerélményeim voltak!! :) Jó, hogy teljesen véletlenül belebotlottam ezekbe a gondolatokba, összefüggésekbe. Minden adta magát, és most 20 kilóval könnyebb vagyok. És minden percét élveztem! Ez annyira hihetetlen számomra, régen sose gondoltam volna, hogy ilyen könnyen is lehet. Most  csupa öröm... Szeretem önmagam! 

Már könnyebb vagyok, mint a terhességem előtt, de szeretnék további 5-6 kilót még ledni. :) A mozgás adott, a fogyókúrára megint rá kell erősítenem...! 

Ígérem, a saját eredményeimről is be fogok számolni ITT, nem csak a motivációs eszköztáramat mutatom meg... :D

Na és Neked hogy sikerült? Hogy bírtad ki a nehééz napokat? Volt valami, ami különösen segített? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csodano.blog.hu/api/trackback/id/tr131196761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.lelkirendrakas.hu 2009.11.16. 16:11:07

Szia Zsú,

Mindig élmény olyan történeteket olvasni, amikor valaki saját magát kihúzta a pácból mások segítségével...

Nekem a súlyommal ténylegesen soha nem volt gondom, inkább csak féltem tőle, hogy én is olyan súlyos egyéniség leszek a gyerekszülés után, mint a családban a nők... Mert bizony mondogattak nekem olyanokat, hogy majd meglátod, ha gyereket szülsz, hogy fognak rád jönni a kilók... Tiszta jó szándék. :-) Így én eléggé időben elkezdtem "rákészülni", hogy ezt a félelmet le tudjam küzdeni: egészséges ételeket fogyasztottam, mozogtam, stb. Aztán az lett a vége, hogy a szülés idejére 14 kilót híztam, és a szülés után 6 héttel megint annyit nyomtam, mint előtte. Ezt azóta is tartom. Kényelmesen rám jönnek a régi nadrágjaim, csak némelyik felsővel van gondom, na de az azért, mert még mindig szoptatom a lyánykámat. Ha pedig "véletlenül" felszalad pár kiló, egy-két hétig jobban odafigyelek és már meg is van oldva a probléma.

És rájöttem arra is, hogy nem a genetika viszi rá az embereket a hízásra, hanem nagyrészt a fejben levő dolgok és az a doboz fagyi, amit vacsorára megesznek (vagy nem). :-) A fogyáshoz pedig ugyanúgy először fejben kell változni. Mint ahogy neked a vállalkozás esetében.

További jó fogyást kívánok!

Titi

Pénzpedagógus · http://www.eznemjatek.com 2009.12.23. 20:05:42

Én most akkor segítséget kérek. Három gyerek után elég tetemes a túlsúlyom, írd és mondd, kb. 30 kg (!). Már ez is elég lenne ahhoz, hogy akármilyen mozgásforma ne legyen jó, de a gondot csak tetézi a bal térdem sérülése (14 éves koromban porctöréssel műtöttek, de terhelésre azóta is bedagad a lábam, és nehezen hajlik).

Zsu, milyen mozgást kellene választanom, vagy egyáltalán kihez tudok fordulni ezzel a kérdéssel? Lassan negyven éves leszek, és eléggé unom, hogy még mindig nem érzem jól magam a saját bőrömben...

Köszi, és kellemes ünnepeket!

Üdv:

:) Csilla :)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.12.23. 23:19:23

Szia Csilla!

Nagyon szívesen segítek, válaszolok. A helyzeted nem olyan vészes, mint amilyennek érzed, ez remélem jó hír :)

Már csak azért is merem ezt ilyen bátran állítani, mert hozzád hasonló paraméterekkel indultam. Kb +25 kiló volt rajtam, és a jobb térdem még régebben el volt törve, ezért nem nagyon szabad terhelnem.

Azt ajánlom, hogy először ne a fogyásért, vagy az alakformálásért kezdj el tornázni, hanem kezdj valami egészen egyszerűvel. Járasd be az izmaid, hangolódj rá lelkileg a rendszeres mozgásra, és csak egyszerűen élvezd, hogy használod a tested. :)

Ha mondjuk a csodano.hu fitnesz videóira tornázol, akkor neked a könnyített órák a tökéleteseek.

Egyébként ajánlom a pilatest, a vízi aerobikot, esetleg az úszást.

De tényleg az a fontos, hogy most még ne akarj eredményeket elérni, mert különben túl sokat fogsz stresszelni, és el fog menni a kedved az egésztől.

Később pedig érezni fogod, amikor magasabb szintre léphetsz. Azt érzed majd, hogy bizsereg a tested, erőt akarsz kifejteni, mozogni akarsz, és ha lehet, minél intenzívebben. :)

Ez után már a túlsúly nem lesz akadály, csak a térded. A futás nyilván ki van zárva, de bármi mást csinálhatsz. A víz jó közeg, mert nem terheled benne a lábad. Szóval akár víziaerobik, akár úszás jó.

De ha otthon tornáznál, válthatsz a Csodanő edzésprogramban is erősebb fokozatra. Csak nee legyenek túl intenzívek a lábbal végzett mozgások. Ha pedig olyan gyakorlat van, amit nem lehet könnyítetten csinálni, mert mindenhogy rossz (pl kitörés), egész egyszerűen csinálj helyette egy másik gyakorlatot. Például állj lábujjhegyre majd ereszkedj le újra és újra...

Remélem segítettem. Segítettem?

Ha még tudok valamiben segíteni, vagy legyek még részletesebb, szólj!

Pénzpedagógus · http://www.eznemjatek.com 2009.12.28. 11:33:21

@Zsú - Csodanő: Köszi szépen, Zsú, ezt mindenképpen ki fogom próbálni így. Ha addig már nem "beszélnénk", akkor kívánok Neked boldog, és az eddigiektől is sikeresebb újévet!

Üdv:

:) Csilla :)

dundolka 2010.01.27. 14:27:41

Nagyon jó, tényleg ha nincs belső motiváció akkor hiába minden. Ez egy egyemberes műfaj. Legyofni csak maga tud az ember, lehet segitség de megcsinálni magának kell.Te pedig egy jó lehetőséget adsz . 130,2 voltam most 89,8 kg vagyok.Tréningnek se rossz.
süti beállítások módosítása